+36-30-856-5879 info@viragzoom.hu

Nőnap nekem most

Anyukám nem szerette a nőnapot, ő egy klasszikus díva volt. Azt mondta, hogy kommunista kötelező ünnep. Akkorról beugrik a gyári munkás és traktoros nő, ez azt sugallta, hogy az erős, kőkemény férfi az ideális nő. Szegény szegfű is, pedig olyan szép, de mikor is tudja levakarni magáról a múltat. Sok férfinak is a kötelező, kellemetlen virág adás jut eszébe, amit csak nehogy elfelejtsen. Én közben titkon szerettem a nőnapot, jó volt, reggel, amikor beléptünk az osztályterembe és minden lány padján egy szál kis virág várta.

karácsonyi varázs

Tanárnő intézte persze…

…és kötelező lehetett, de mégis nekem nagyon kedves.

Amikor megismerkedtem a férjemmel utána épp nőnap következett és hozott nekem kiscsokor virágot épp a kezembe illőt

Egyébként, nem szeretem ami kötelező, vagy minden esetben ismételendő lenne. Nálunk nincs kötelező ünnep, ajándékozás, ha van, az meglepetés vagy lehet kérni is valamit, de nem szeretem fölösleges mindenkit nyomasztó, de valójában senkinek nem jó, ami kitudja honnan eredő elvárásnak megfelelő. A szívem így is tele van nőnapi virággal, persze ha kapok újabbat, nagyon örülök neki.

nov

Nőnap nekem a női közösség is.

Van egy csoportom, még a covid elején indult, azóta is együtt vagyunk. Csupa csodás nő, különböző korosztály és élet, kinek mikor milyen nehézség, öröm történik, beszélünk róla, megosztható bármi, és amikor valaki épp nem beszél arról mi a nehéz, tudjuk, hogy neki is ott van, és ő is tudja, hogy mi itt vagyunk. Mi hatan itt vagyunk egymásnak, ha esetleg egyszer szétválnánk, akkor is bármikor újra összeállhatnánk, mi már összetartozunk. A szavak néha furcsán fejezik ki a valóságot és ez máshol nézeteltérést okoz, de itt szabadon beszélhetünk, szabadon reagálunk és a szavak mögötti igazi valóság a csoportunk. Megoldásokat is kapunk és adunk, de talán ami ennél sokkal fontosabb az igazi őszinte megértés.

nov
nov

Nekem az is nőnap, hogy ma különösen csinos vagyok, én ezt adom a férfiaknak és a nőknek. Figyelek a részletekre. Esik az eső, kicsit szomorkás ettől az idő, és vágyom valami vidámra is. Napfényt keresek a textilekben, a barnásszürke alapon és meleg sárga virág girlandos fényes hosszú szoknyám épp megfelel. Csak úgy a magam kedvéért fölveszem a piros csipke bugyimat, senki sem tudja, egy kis titkos részlet, én mégis egész nap érzem. Aztán jöhet a leggings, az említett varázsszoknya, sárga felső, hogy Naposabb legyen a szett, egy kényelmes cipő, és szürke kabát. A szürkeségen tán átsüt tűz és a fény, a valódi női erő!

Legyen csodás minden nő és férfi napja!

Várlak

Alkoss

Ha érdeklődsz a művészetterápia iránt, csatlakozz valamelyik csoportomhoz

Alkoss

Lépj velem kapcsolatba

ingyenes-szakmai-konzultacio

You have Successfully Subscribed!