+36-30-856-5879 info@viragzoom.hu

Rólam

Szia, Titanilla vagyok

Művészetterápiás csoportvezető és Mentálhigiénés szakember

 

Célom

Hozzásegíteni az embereket és a közösségeket a harmonikus élethez.

Úgy gondolom, hogy az egész világ az által lehet jobb, ha másokat inspirálok abban, hogy jobbá tegyék a saját életüket, és ezzel elindulhat a pillangóeffektus.

Életem iskolái

Gyerekkoromtól érdekelt a lélek, az ok-okozatok, a logika művészete. A pszichológiai irány mellett, természeti és művészeti érdeklődést is örökségül hoztam. Különösen izgalmasnak találtam a zene vizuális megjelenítését. Majd a felnőtt élet küszöbén a szülői ház hatására a természet, a növények irányába indultam. Később a saját nagycsaládom mellett ez a pálya nem volt praktikus, és bár a természet szeretete megmaradt, a lélek továbbra sem hagyott nyugodni, emberekkel akartam foglalkozni.

Andragógus képzésem végén, a szakdolgozatom megírása közben ismertem meg a művészetterápia csodálatos világát. Ekkor a tánc, mint hobbi volt jelen az életemben, fontos szerepet játszott, az énem, a nőiességem megélésében, és a kapcsolódásaim felfedezésében is. Számtalan jótékony hatását tapasztaltam, és ezeket szándékoztam tovább adni. Mint csoportvezető így indultam, csodás hölgyekkel, tánccal, lélekkel.

2013-ban kerültem szoros kapcsolatba a művészetterápiával. Mondhatom, hogy első látásra szerelem volt. Önmagam megismerésében és a segítő énem kibontakoztatásában is támogatott. Már amikor beléptem az MMSZKE kapuján éreztem, hogy itt a helyem. Akkoriban a mozgásterápiára koncentráltam, de idővel a mesék, és képzőművészetek csodái még jobban elvarázsoltak. Ez volt az a képzés, ami valóban mély önismeretet nyújtott és elindított az igazi utamon. Amikor ma csoportot vezetek és észreveszem magamon, hogy úgy csinálom éppen, mint ahogy a mesterem, akkor belül mosolygok – és sokszor mosolygok.

A mentálhigiénés mesterképzés elvégzése újabb fontos lépés volt az életemben, szorosan kapcsolódó, mégis új tudást, új nézőpontokat adott számomra. Folyamatosan képzem magam a témában, több területet is érintően, azok összefüggéseit is felhasználva, és a magasabb nézőpontok is érdekelnek.

Életemben a kapcsolódások, a természet és a művészet folyamatosan összefonódott, hol így, hol úgy és valójában minden „szálban” meg van a többi is. A művészetben megjelenik a természet, onnan nyerhetünk ihletet, kapcsolódhatunk a dinamikájához. A természet, maga a legnagyobb művész, és a természetbeágyazottságunk felismerésével, önmagunkhoz is közelebb kerülünk. A kapcsolódás jelen van mindenben, akár családunkhoz, ismerőseinkhez, nagyobb köreinkhez, élővilághoz, természethez, művészi alkotáshoz, vagy akár egy alkotás által önmagunkhoz kapcsolódunk.

Munkáim – Családom

Férjemmel nagyon fiatalon 1991-ben ismerkedtünk meg, azóta négy felnőtt és egy ovis gyerek büszke szülei vagyunk. Csak ámulok, hogy milyen csodálatos mindegyik. Fontosnak tartom, hogy mi párként és szülőként is szövetségben legyünk.

Munkám sokféle volt az életem során, volt „rendes” állásom, éltem főállású anyaként és van egy családi vállalkozásunk. Minden munkámban találtam hasznosat és szépet, de sokszor hiányzott az, hogy a személyiségem erősségeit nem tudtam igazán kamatoztatni. A komplex művészetterápia adja meg a sokszínűséget, a kapcsolódásokat, azt, amit valóban szeretek. Itt fel tudom használni az eddigi élettapasztalataimat, sokféle tudásomat.

rólam

“Semmit nem adhatsz meg egy embernek. Csak segíthetsz neki, hogy felfedezze a dolgokat önmagában.”

– Galilei

Virágzoom

Művészetterapeutaként főleg önismereti és női témákban tartottam csoportokat, valamint volt egy gyász csoportom is. Sok téma érdekel. Bármi előkerülhet, azzal foglalkozni fogunk! Igyekszem belülről és mégis háttérből közreműködni, mint egy „játékvezető”, aki irányokat, javaslatokat, „játék” felületeket ad, így mindenki megtalálhatja az aktuális saját válaszait. Ez a játék, egy komoly játék, éppen ezért különösen fontos, hogy a legmegfelelőbb módon egyéni igényeknek megfelelően, és mégis integráltan tegyem mindezt.

Művészetterápiás csoportjaimnál az alapvető cél általában az önfelfedezés és önmagunk kiteljesítése, ami kiegészülhet különböző fókusszal is. Minden módon, a komplex eszköztár sokféleségét használjuk. Online és Budapesten jól megközelíthető helyen személyes részvétellel indulnak csoportok. Az egyéni foglalkozás hasonló, abban más, hogy kevesebb nézőpont kerül elő, viszont teljes mértékben személyre szabható. Ezen kívül kijárok intézményekbe, idősek otthonába szervezett csoportokhoz, mint művészetterápiás csoportvezető, viszem a foglalkozásokhoz szükséges eszközöket.

Illetve, új lehetőséget is kínálok a kapcsolódásra a természetben, ahol termeszét adja az „eszközöket”, kiegészítve művészetterápiás elemekkel. Ezeken az alkalmakon megmerítkezünk a természetben, ami a jót tesz lelki, és testi egészségünknek is. A rekreáción felül, kapcsolódhatunk a természeti világgal, információkat tudhatunk meg róla és közben önmagunkról.

„Valószínűleg kevesebb lélektani problémával találkoznánk, ha a verbalitásra épülő kultúránkban megjelennének a különböző “műkedvelő” művészeti tevékenységek. Amik nem attól lényegesek, hogy alkotást hoznak létre, hanem attól, hogy a belső pszichés folyamatok szabályozásában feldolgozási módot nyújtanak.” Németh László 1991

A technikák megválasztásánál mindig fontosnak tartom, hogy egyszerűen kezelhetők legyenek, ugyanakkor kifejezésbeli gazdagságot biztosítsanak, és ezt igazítom a helyszínhez, vagy az online térhez. Az alkotás témái között fontos szerepet kap a természet, melyben egyszerre van jelen az állandóság és a változás. A természettel való változás, segít a folyamataink megélésében. Hiszek a művészetterápia erejében, abban, hogy megfelelő használatával hozzásegít a harmonikusabb élethez. Minden találkozás egy fénypont a hétköznapokban, „randevú” az ismerősökkel és önmagunkkal. Mindig nagyon várom és készülök rá, mert minden alkalom egy csoda.

„Kertész” vagyok – lélek kertész, aki arra hivatott, hogy megfelelő körülményeket teremtsen számodra, így ideális lehetőséged legyen fejlődni és kibontakozni – virágozni!

Diplomáim - Képzéseim (a teljesség igénye nélkül)

Komplex Művészetterapeuta / Szocioterapeuta csoportvezető – Magyar Művészet- és Szocioterápiás Közösségépítő Egyesület

Kertészmérnök BSc – ma Neumann János Egyetem

Andragógus BA – ma Milton Friedman Egyetem

Mentálhigiénés szakember MA – Szegedi Tudományegyetem

Tájépítész szerkesztő rajzoló – Kertészeti Egyetem

Kulturális Rendezvényszervező – Akadémia Light

Ékszer becsüs – Viktória

Tánc instruktor és Aerobic oktató – Fitness Akadémia

Art-Coaching – Indigo Coaching

OH instruktor és számos ráépített WS

Felnőtt kötődés elmélete szakmai képzés – Sue Johnson

Anyatermészet kártya módszertani műhely – MotherNature

Reziliencia iránytű – GordonTA

Kronobiológia pszichogenetika – Aura Krono Stúdió

Kincskereső Meseterápia I. blokk – Lelki Egészségvédő Alapítvány

Komplex Művészetterápiás Képzés I. blokk – Lelki Egészségvédő Alapítvány

Részvételiséta-vezető és természetkapcsolat-facilitátor – Ökopszichológiai Intézet

Explorer Trénerképzés – Wingman Hungary

Mozgásterápiás WS-ok

Jogosítvány gépjármű: A1, B

Jogosítvány hajó: belföldi és nemzetközi parti tengeri 12 nm hajóvezető géphajó és vitorlás

GMDSS SRC rádiós

művészetterápia
művészetterápia

Nézd meg

Bemutatkozó videómat

Alkoss

Művészet

Lépj velem kapcsolatba

ingyenes-szakmai-konzultacio

You have Successfully Subscribed!