+36-30-856-5879 info@viragzoom.hu

Alkoss

online csoportok

Csoportjaim

közösség

segítség

csoport

Itt jelentkezhetsz csoportos foglalkozásra.

Töltsd ki az űrlapot és visszahívlak

6 + 7 =

Csoportjaim

Válassz rendszeres online csoportjaim közül, ha szeretnéd megismerni művészetterápiás módszeremet és szeretnél megismerkedni éned egy másik, mélyebb valóságával…

Aktuális lépések 1 alkalmas csoport

Kattints IDE és csatlakozz hozzánk a facebook-on.

Anya csoport - szülőségről Anyáknak és apáknak

Kattints IDE és csatlakozz hozzánk a facebook-on.

Belső forrás avagy Kiteljesedés csoport

Kattints IDE és csatlakozz hozzánk a facebook-on.

Hogyan csatlakozhatsz csoportjaimhoz?

Online a Zoom felületén találkozunk, ami pár kattintással könnyen elérhető.

Az első alkalom ingyenes, ismerkedünk egymással és a művészetterápiával.

A csoportok heti rendszerességűek és kb. 75 percesek, ez a csoport igényektől függ.

Minden alkalom előtt kiteszem a zárt facebook csoportba (aki nincs fent a facebookon, e-mail-ben küldöm) az aktuális Zoom linket és a hozzátartozó jelszót, amivel csatlakozni tudtok a csoporthoz, 5 perccel kezdés előtt ott leszek.

Ha megkeresel jelentkezési űrlapomon felhívlak és mindent megbeszélünk 🙂

Ismerkedj meg csoportjaimmal kicsit részletesebben:

Részletek az Aktuális lépések csoportról - KLIKK IDE

Ez a csoport, az adott időszak aktuális kérdéseivel foglakozik. Lehet ez új helyzet, amit a világ történései hoznak létre, évkörben közeledő időszak, ünnep, váltás, vagy olyan téma, ami a csoportokban megjelenik és többeket foglalkoztat. Ide jöhetnek újak, régiek, csoportozók és nem csoportozók, bárki, akit az adott téma érdekel.

Az aktuális témához igazítva 1-2 órában online találkozunk. „A csoport egy rövid ismerkedéssel indul: kit hogyan szólíthatunk, ki hogyan van jelen/éppen? Utána rátérünk az adott témára, egy oda illő technika segítségével, mint pl. egy rövid novella meghallgatása. Itt nem cél a mély önismeret, hanem az aktuális téma kapcsán láthatsz rá magadra, majd a következő lépésekhez keresünk nézőpontokat, megoldásokat.

Részletek az Anya - Apa - szülői kérdések csoportról - KLIKK IDE

Az Anya csoport – Szülőségről kis és nagy gyerekes vagy gyerekre vágyó Anyák és Apák csoportja

Anya csoport épp olyan csoport, mint bármelyik másik csoport, a különlegessége az, hogy a szülők igényeihez igazodik. Még megengedőbb, mert már így is kell eleget alkalmazkodni. A folyamatosan változó jelen jobban előtérbe kerül. Fontos szerepet kap a töltődés, hogy jól menjenek a dolgok. Technikákból kevés időt, energiát igényelőt ajánlok. Kis boldogság sziget a hétköznapokban.

Anyának- Apának lenni a legtermészetesebb és legextrémebb helyzet is egyszerre. A párból vagy egyedülállóból hirtelen család lesz. Egy gyerekes családból, két gyerekes lesz, és sorolhatnánk a gyerek szám növekedésével, mindig más a család összetétele. Ez a merőben új élethelyzet még a legfelkészültebbeknek is kihívás, még akkor is, ha már évek óta vágyott baba érkezik. Ezt csak ott és akkor lehet átélni, újragondolni, hogyan is fogunk alkalmazkodni ebben az időszakban.

Mindenkinek teljes mértékben egyénre és arra az időre szóló legjobb válaszait keressük. Ez egy dinamikusan változó életszakasz, még ha néha örökkévalóságnak is tűnik, gyorsan nőnek a kicsik. Nagyon találó az a mondás, ami valahogy így szól: „Anyáknak sokszor a percek éveknek, az évek perceknek tűnnek.” A mai világban sokszor egyedül maradnak az Anyukák a gondjaikkal. Internetről keresik a válaszokat, és olyanoktól kapnak tanácsot, akik ugyan sokszor jót akarnak, de nem biztos, hogy teljes rálátásuk van, és így végül akár rossz érzések, teljesíthetetlen elvárás halmazok, megfelelési kényszerek terhelhetik az egyébként támogatásra vágyó szülőket. Apukának is nagyon új helyzetben kell helyt állni, amire nincsenek kész receptek.

Ma már a szerepek a klasszikustól a legmodernebbig keverednek. Engedjük meg magunknak azt, hogy ránézzünk, mi van. Lehet sok minden, csak a példa kedvéért: szorongás, öröm, depresszió, feldobottság, megélhetjük veszteségnek, hogy már mindent előre meg kell szervezni, hiszen már felelősek vagyunk egy másik emberért is, megélhetjük nagyon szabadnak, hogy most itt a lehetőség egy teljesen új életből a legjobbat kihozni, és megélhetjük mindennek a keveredő egyensúlyozását is.

Jó ebben a különleges időszakban egy támogató közösségre találni, ahol hasonló problémák és örömök jelennek meg. Jó együtt gondolkozni, jó ráeszmélni, hogy nem csak az én gyerekem kente szét a spenótot, nem csak én pakolom századszor vissza a fiók tartalmát, nem csak én ügyetlenkedek valamivel. Viszont ez a csoport nem való olyan Anyáknak, akik azt gondolják magukról, hogy tökéletesek, és csak egy út létezik, a követendő, ami az övék. Sőt, ez olyan csoport ahol szabad tökéletlennek lenni! Ez kell annak a picinek a legjobb fejlődéséhez, mert az elég jó szülő a legjobb szülő.

A csoportok nyitottak, alkalmanként 60-75 percben online találkozunk.  Sok szeretettel várok, Anyákat és Apákat is a csoportban, beszélgetni, alkotni, történeteket hallgatni, magunkba nézni, akár csak jelen lenni.

Részletek a Belső forrás avagy kiteljesedés csoportról - KLIKK IDE

Önismereti csoport, ahol feltérképezzük önmagunkat, felfedezzük erőforrásainkat. Lehetőséget kapsz, hogy ebben a biztonságos térben szabadon fedezd fel a benned rejlő minőségeket, és a csoporttagok segítségével ráláthatsz ennek sokszínűségére, előnyeire.

Összeszedjük az életutunkról a már jól működő kvalitásokat és felismerjük – beintegráljuk a szükségeseket, hogy eljuss a célodhoz. A folyamat során számos különböző nézőpontból figyeljük meg önmagunkat, megkeressük valódi vágyainkat, az odajutás lehetőségeit. Mindehhez az épp legjobban segítő technikát alkalmazzuk. Így, a saját egyedi kiteljesedésünk potenciálját lelhetjük meg.

Csoportokban heti 60-75 percben online találkozunk. Maximum 6-7 fővel haladunk együtt, hogy mindenkire jusson elég idő. Az első két alakalom nyitott, ismerkedünk, összehangolódunk, utána állandó csoporttagokkal, közösen alakítjuk ki a biztonságos teret. 7 hetes modulok követik egymást, mint a hagyma héja egyre közelebb és közelebb kerülünk önmagunkhoz, minden modullal újabb rétegét tudjuk elérni a belső világunknak.

A modulok önmagukban is értékesek számodra, a nagy íven belül, kisebb önálló ívekkel, így közös megegyezéssel bármelyik modul végén lezárható a folyamat, közös megbeszéléssel döntünk nyári/téli/egyéb szünetekről is. A legmotiváltabbaknak 7 modult kínálok. Elindulunk a jelenből, majd ránézünk a szerepeinkre, a kapcsolódásainkra, összeszedjük az erőforrásainkat az életutunkról, mélyítjük rálátásunkat. Majd megnézzük, hova és hogyan jutunk el. Ezután a gondolatok, a kritikus gondolkodás, szellemi síkok kerülnek előtérbe. Igény esetén további modulokkal bővíthető a folyamat.

Ezek nem elválasztott egységek, minden téma mindig a megbeszélések része. A teljesség felülről mindig jelen van, a részek megfigyelésével, talán kicsit másképpen, de mégis ugyanazt a teljességet látjuk.

Nem ígérem, hogy ezután boldog leszel 100%-ban, azt sem ígérem, hogy csak jó dolgok történnek majd veled, varázspálcám sincs. Viszont az eseményeket tudatosabban, így számodra értékesebben tudod majd megélni. A helyzetek rugalmasabb kezelésével jobbat hozhatsz ki az adott szituációból. Így az arány mégiscsak javulni fog. Nem csak halat kapsz a csoportban, hanem megerősítjük magunkban és egymásban, hogy képesek vagyunk halászni.

Áraim

Alkoss

MŰVÉSZET

Lépj velem kapcsolatba

ingyenes-szakmai-konzultacio

You have Successfully Subscribed!